Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Αφράτα pretzel


Υλικά:

350ml χλιαρό νερό
1κ.σ. ζάχαρη
1κ.γ. αλάτι
1 συσκευασία ξερή μαγιά
2κ.σ. λιωμένο βούτυρο
4 με 5 κούπες αλεύρι ΓΟΧ0
6 κούπες νερό
1/3 της κούπας μαγειρική σόδα
αυγό για το αλειμμα
αλάτι

Εκτέλεση:

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό με τον γάντζο ώσπου να διαλυθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι,  το αλάτι και το βούτυρο,  ώσπου να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. 


Έπειτα λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζύμη, σκεπάζοντας την, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.


Αφού φουσκώσει, χωρίζουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια, πλάθουμε τα pretzel και τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί. 


Βάζουμε το νερό με την σόδα σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει,  ρίχνουμε ένα ένα μέσα τα pretzel για 30 δευτερόλεπτα. 


Έπειτα τα ξαναβάζουμε στο ταψί.  Αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με αλάτι, ζάχαρη και κανέλα. 



Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.akispetretzikis.com 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου