Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Κλαφουτί με κεράσια


Υλικά:

180 γρ. βούτυρο (50γρ. για άλειμμα της φόρμας, 50γρ. κομμένο σε μικρά κομματάκια, 80γρ. λιωμένο )
350 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι
60 γρ. ζάχαρη
150 γρ. γάλα φρέσκο
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε καλά τα κεράσια. 


Αφαιρούμε το κοτσάνι και το κουκούτσι. 


Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20εκ. Και βάζουμε μέσα τα κεράσια. 


Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά με το αλεύρι. 


Και χτυπάμε με το σύρμα. 


Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και την ζάχαρη σιγά-σιγά και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν. 


Προσθέτουμε το γάλα και την βανίλια. Ανακατεύουμε καλά. 


Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα κεράσια και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10 λεπτά. Έπειτα βγαζουμε και ρίχνουμε από πάνω τα κομμάτια βούτυρο. 


Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 και ψήνουμε για ακόμα 25 λεπτά.  Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί. Αφού το βγάλουμε αφήνουμε να γίνει χλιαρό,  πασπαλίζουμε με ζάχαρη και σερβίρουμε.  Έτοιμο!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.akispetretzikis.com 










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου