Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Biscotti βανίλιας


Υλικά:

2κ.γ. βανίλια 
360γρ. αλεύρι ΓΟΧ 
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
120 γρ. βούτυρο λιωμένο και αφημένο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε την βανίλια.  Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά και αφού λιώσει, βάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. 



Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αβγά με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο με την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. 



Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι συνεχίζοντας για λίγο το χτύπημα με το μίξερ,  ενώ μετά ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη. 


Χωρίζουμε την ζύμη σε 3 ίσα μέρη. Πάνω σε μια λαδόκολλα που έχουμε αλευρώσει ελαφρά, πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαστούνι με πάχος περίπου 3,5 εκατοστά. Τοποθετούμε στο ταψί,  με αρκετή απόσταση μεταξύ τους.


Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 για περίπου 25 λεπτά,  μέχρι να σταθεροποιηθούν.


Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν. Ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 160. Στη συνέχεια κόβουμε το κάθε μπαστούνι σε φέτες περίπου 1,5εκ. και τοποθετούμε ξανά στο ταψί. 


Βάζουμε πάλι στον φούρνο για 12 περίπου λεπτά. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.akispetretzikis.com 








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου