Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Εκλέρ σοκολάτας


Υλικά:

Ζύμη 
125 γρ. νερό
55 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
λίγο αλάτι (1/5 κ.γ.)
λίγη ζάχαρη (1/5 κ.γ.)
70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125-130 γρ. αβγά (περίπου 2 μεγάλα αβγά, αλλά ζυγίστε τα οπωσδήποτε)

Γκανάς
90 γρ. κουβερτούρα 52-55% κακάο, τεμαχισμένη
90 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά

Κρέμα σοκολάτα (γέμιση)
250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
1 κ.γ. κακάο
40 γρ. ζάχαρη
25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή κορν φλάουρ
2 κρόκοι αβγών

Εκτέλεση:

Για την ζυμη
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό,  το βούτυρο, το αλάτι και την ζάχαρη και ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να χειλώσει κσι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε την ζύμη στον κάδο του μίξερ.


Στη συνέχεια χτυπάμε την ζύμη με το σύρμα για λίγο ,  ώστε να κρυώσει. Έπειτα προσθέτουμε τα αβγά σταδιακά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να γίνει μια μαλακή και λεία ζύμη. 



Βάζουμε την ζύμη σε κορνέ και φτιάξουμε μακρόστενα μπαστουνάκια μήκους 10εκ. περίπου πάνω στην λαδόκολλα, αφήνοντας κενό ενδιάμεσα. 


Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 25 με 30 λεπτά. Ώσπου να ροδίσουν και να φουσκώνουν. 



Στη συνέχεια φτιάχνουμε την ganache,  τεμαχιζοντας αρχικά την σοκολάτα.  Έπειτα βάζουμε την κρέμα γάλακτοςνα ζεσταθεί και μόλις αρχίσει να βράζει περιχύνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. 
Για να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτα , ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κακάο,  την ζάχαρη και το αλεύρι. 


Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και πριν βράσει,  παίρνουμε το 1/3 και το βάζουμε στο μπολ με το κακάο και τους κρόκους και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Έπειτα βγαζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε, εσάς την ganache που έχουμε φτιάξει και ανακατεύουμε. 


Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 


Αφού κρυώσει η κρέμα την χτυπάμε με το σύρμα για να αφρατέψει και την βάζουμε σε κορνέ. Γεμίζουμε τα εκλερ και διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα από πάνω. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.missbloom.gr













0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου