Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Κολοκυθοκεφτέδες


Υλικά: 

4 μεγάλα κολοκύθια 
1 κρεμμύδι ξερό 
1/2 ματσάκι μαϊντανός 
1/2 ματσάκι δυόσμος 
1/2 άνηθο 
2 αβγά 
200γρ. Φέτα 
αλάτι 
πιπέρι 
4κ.σ. γεμάτες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι. 


Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά να ιδρωσουν.  Έπειτα τα στύβουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον δυόσμο,  τον μαϊντανό,  το άνηθο, τα αβγά που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει  την φέτα τριμμένη και αλατοπιπερώνουμε. 



Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ώσπου να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. 


Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε κουταλιά κουταλιά,  ώσπου ψηθούν και από τις 2 πλευρές. Έτοιμοι!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.argiro.gr 











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου