Υλικά:
250γρ αλεύρι ΓΟΧ
10γρ μπεικιν
100γρ νερό
50γρ λάδι
50γρ βούτυρο
50γρ ζάχαρη
λίγο αλάτι
3 μήλα
1/2 φλ. ζάχαρη καστανή
λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
Αρχικά καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Έπειτα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Τα αφήνουμε μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους και να γίνουν σαν μαρμελάδα.
Αφήνουμε τα μήλα να κρυώσουν. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το λάδι και το βούτυρο να βράσουν για 2 λεπτά. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν και προσθέτουμε το αλάτι και την ζάχαρη. Ρίχνουμε το υγρό μείγμα μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
Παίρνουμε κομμάτια ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε φύλλο στο χέρι μας, ενώ βάζουμε μέσα γέμιση. Στη συνέχεια κλείνουμε το φύλλο σχηματιζοντας ένα μπαλάκι και βάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, για 30 περίπου λεπτά. Οταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Έτοιμα!
Καλή επιτυχία!
Σημ : Η συνταγή είναι από το site : www.mageirikikaisintages.blogspot.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου