Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Μπαμπάδες

Υλικά:

Για τη ζύμη 
300γρ.αλεύρι ΓΟΧ
100γρ.βούτυρο λιωμένο
250ml γάλα χλιαρό
2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 
2κ.σ. κοφτές ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 βανίλια
1/2κ.γ. αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού

Για τη γέμιση 
1 φακελάκι Garni και 200ml γάλα κρύο 

Για το σιρόπι 
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 βανίλια
1 σφηνοπότηρο κονιάκ

Εκτέλεση:

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το Garni με το γάλα, για να γίνει σαντιγί και το βάζουμε στο ψυγείο. 



Στη συνέχεια,  σε ένα μπολ βάζω το γάλα τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω με ένα σύρμα.


Έπειτα ρίχνουμε τα αβγά,  το λιωμένο βούτυρο,  το αλάτι,  το ξύσμα και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. 


Αλευροβουτυρώνουμε μια βάση για cupcakes με 12 θέσεις. 


Μοιράζουμε ισόποσα το μείγμα. 


Αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή περίπου ώρα,  ώσπου να φτάσει η ζύμη στο χείλος της θήκης. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 30 περίπου λεπτά. 


Ετοιμάζουμε το σιρόπι,  βάζοντας όλα τα υλικά,  εκτός τη βανίλια και το κονιάκ σε μια κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει μετράμε 3 λεπτά και αφαιρούμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τη βανίλια και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το σιρόπι λίγο να κρυώσει. Αφού είναι ζεστό και όχι καυτό,  βουτάμε μέσα για 2 λεπτά τον κάθε μπαμπά,  αφού πρώτα έχουμε χαράξει αρκετά την επιφάνεια ώστε να δημιουργηθεί ένα καπάκι,  χωρίς ωστόσο να ξεκολλήσει. Αφήνουμε τους μπαμπάδες να κρυώσουν και τους γεμίζουμε με ένα κορνέ με την σαντιγί. Έτοιμοι!


Καλή επιτυχία! 



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.mageirikikaisintages.blogspot.gr 











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου