Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ρολάκια με αλλαντικά και τυρί


Υλικά:

1 πακέτο φύλλο κρούστας 
2 χωριάτικα λουκάνικα περίπου 400γρ.
250γρ. μπέικον 
250γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο 
2 πράσινες πιπεριές 
1 κονσέρβα μανιτάρια 
100γρ βούτυρο λιωμένο 
αλάτι 
πιπέρι 

Εκτέλεση:

Αρχικά ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα,  το μπέικον, τις πιπεριές. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι,  μαζί με τα μανιτάρια. 


Δεν προσθέτουμε λάδι,  και αφήνουμε ώστε να μαραθούν καλά οι πιπεριές και τα μανιτάρια. Στη συνέχεια αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα.  Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί. 


Έπειτα ανοίγουμε ένα φύλλο κρούστας. Ραντίζουμε με βούτυρο, απλώνουμε ένα δεύτερο από πάνω και το ραντίζουμε και αυτό. Κόβουμε λωρίδες σε πάχος περίπου 6εκ.


Βάζουμε στην άκρη της κάθε λωρίδας γέμιση και γυρίζουμε τις άκρες κατά μήκος,  προς τα μέσα.  Έπειτα τυλίγουμε δημιουργώντας ένα ρόλο.  Επαναλαμβανουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.


Βάζουμε όλα τα ρολάκια στην λαδόκολλα,  στο ταψί και τα αλείφουμε με βούτυρο. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180,  στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά. Έτοιμα! 





Καλή επιτυχία! 









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου