Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ελιόψωμα


Υλικά:

150γρ. αλεύρι σκληρό
350γρ. αλεύρι ΓΟΧ
7 ½ γρ. αλάτι
35γρ. ζάχαρη
300γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
2 φακελάκια ξερή μαγιά
30 γρ ελαιόλαδο
2κ.σ. θυμάρι ξερό
100γρ. ελιές σε ροδέλες

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις ελιές και το θυμάρι. 


Ανακατεύουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια μαλακή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα.  Έπειτα προσθέτουμε το θυμάρι και τις ελιές και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Λαδώνουμε καλά ένα μπολ και βάζουμε την ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα. 


Αφού φουσκώσει η ζύμη την χωρίζουμε σε 6 ίσα κομμάτια, τα πλαθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε στην λαδόκολλα. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά και έπειτα χαμηλωνουμε την θερμοκρασία στους 170 για 10 ακόμα λεπτά.  Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία! 



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.akispetretzikis.com 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου