Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Τυρόψωμο


Υλικά:

Για τη ζύμη

Μείγμα 1
250γρ. αλεύρι ΓΟΧ
2κσ. ζάχαρη
1κγ. αλάτι
2 φακελάκια ξερή μαγιά     

Μείγμα 2
140ml μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
60ml ελαιόλαδο
2 αυγά

Μείγμα 3
140γρ. αλεύρι
40 γρ. καλαμποκάλευρο

Για τη γέμιση

250γρ. φέτα
40γρ. ελαιόλαδο
1κσ. μουστάρδα
πιπέρι, μυρωδικά διάφορα (δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη)

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μείγμα 1 και ανακατεύουμε. 


Προσθέτουμε το μείγμα 2 και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. 


Προσθέτουμε το μείγμα 3 και χτυπάμε για 4 λεπτά. 


Έπειτα σκεπάζουμε τη ζύμη για μία ώρα για να φουσκώσει. 


Στη συνέχεια ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λάδι.  Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο με διάμετρο περίπου 56εκ. και αλείφουμε με τη μουστάρδα και το λάδι,  με ένα πινέλο. Έπειτα θρυμματίζουμε από πάνω την φέτα και προσθέτουμε το πιπέρι και τα μυρωδικά. Χωρίζουμε με ένα μαχαίρι το φύλλο,  σε λωρίδες περίπου 7εκ.


Έπειτα τοποθετούμε την μία λωρίδα ζύμης πάνω στην άλλη. 


Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μια φόρμα ορθογώνια, που έχουμε προηγουμένως λαδώσει. Αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει, σκεπασμένο.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 25 λεπτά. Έτοιμο!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.akispetretzikis.com 








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου