Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ζύμη τάρτας γλυκιά.


Υλικά:

175 γραμμ. αλεύρι
100 γραμμ. βούτυρο όχι πολύ παγωμένο, κομμένο σε κυβάκια
25 γραμμ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
2κ.σ. κρύο νερό


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και την άχνη ζάχαρη, προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε καλά το μείγμα ώστε το βούτυρο να πάει παντού. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και το νερό.


Έπειτα πλάθουμε καλά τη ζύμη ώστε να είναι μαλακή. 


Τυλίγουμε την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 


Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα. 


Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο,  και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε μέγεθος ανάλογο με την ταρτιέρα μας.


Έπειτα την βάζουμε μέσα, την στρώνουμε καλά και κόβουμε ότι περισσεύει. 


Στρώνουμε πάνω στη ζύμη μια λαδόκολλα και βάζουμε μέσα βαρίδια, ρύζι-φασόλια-ρεβίθια. 


Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε τα βαρίδια,  τρυπάμε την ζύμη παντού με ένα πιρούνι και ψήνουμε αλλά 10 λεπτά. 


Στη συνέχεια χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι του αυγού,  αλείφουμε την τάρτα και ψήνουμε αλλά 4 λεπτά. Έτοιμη! 


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.argiro.gr










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου