Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Τάρτα αλμυρή με κολοκύθι.


Υλικά:

800γρ. κολοκύθια 
250γρ. ανθότυρο 
250γρ. φέτα 
3 αβγά 
άνιθο 1/4 από το ματσάκι 
50γρ. παρμεζάνα 
αλάτι 
πιπέρι 
1 φύλλο κουρού 

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη,  ενώ έπειτα τα πιέζουμε για τα φύγουν τα υγρά τους κσι τα σουρώνουμε.


Στη συνέχεια τρίβουμε μέσα στα  κολοκυθάκια το ανθότυρο και την φέτα. Προσθέτουμε τα αβγά,  το ψιλοκομμένο άνιθο,  το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. 


Έπειτα παίρνουμε μια ταρτιέρα και την αλείφουμε με λάδι. 


Ανοίγουμε το φύλλο και κρατώντας το από την μεμβράνη το γυρίζουμε ανάποδα πάνω στην ταρτιέρα.


Στη συνέχεια αφαιρούμε την μεμβράνη,  στρώνουμε το φύλλο καλά πατώντας τα πλαϊνά. Ενώ πιέζουμε τη ζύμη στο χείλος της τάρτας για να την κόψουμε. Τέλος τρυπάμε καλά όλο τον πάτο με ένα πιρούνι. 


Έπειτα στρώνουμε  μέσα την γέμιση και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα. 


 Τοποθετουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και ένα τέταρτο περίπου. Έτοιμη!


Καλή επιτυχία! 
















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου