Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Μπουγάτσα


Υλικά:

1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο Πολίτικο για γλυκα
150 γρ. βούτυρο γάλακτος
1&1/2 φρέσκο γάλα
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
200 γρ. ζάχαρη
1 αλάτι αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθούν.


Προσθέτουμε το αλάτι,  τις βανίλιες και βροχηδόν το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 2κ.σ. βούτυρο και ανακατεύουμε. 


Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την ανακατεύουμε κάθε λίγο. Έπειτα λιώνουμε το βούτυρο. Παίρνουμε ένα ταψί περίπου 30 επί 20 εκατοστά και το αλείφουμε καλά παντού με βούτυρο. Στην συνέχεια τοποθετούμε ακτινωτά 9 από τα φύλλα φροντίζοντας να προεξέχουν απο το ταψί και ανάμεσα τους, ραντίζουμε με αρκετό βούτυρο.


Έπειτα βάζουμε μέσα την κρέμα και την απλώνουμε καλά. 


Παίρνουμε τα φύλλα που προεξέχουν και τα γυρίζουμε προς τα μέσα ώστε να καλύψουν την κρέμα. 


Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω ραντίζοντας πάλι με βούτυρο στο ενδιάμεσο. Το τμήμα του φύλλου που περισσεύει,  το βάζουμε με την βοήθεια μιας σπάτουλας μέσα στο ταψί. 



Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για περίπου 25 λεπτά.


Αφού κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα. Έτοιμη! 


Καλή επιτυχία! 



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.mageirikikaisintages.blogspot.gr 









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου