Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Κρέμα ζαχαροπλαστικής.


Υλικά:
2 αυγά 
500ml γάλα 
1/2 φλιτζάνι αλεύρι 
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 
3 βανίλιες 
1κ.σ. βούτυρο 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι την ζάχαρη και  τις βανίλιες και προσθέτουμε τα αυγά που έχουμε χτυπήσει προηγουμένως. 



Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται παίρνουμε με μια κουτάλα της σούπας γάλα  και προσθέτουμε αργά -αργά στο μείγμα  με το αυγό , ανακατεύοντας γρήγορα και συνέχεια. Αφού ρίξουμε περίπου 3 τέτοιες κουταλιές μέσα στο μείγμα των αυγών,  προσθέτουμε το ίδιο μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα,  ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει. Αφού πήξει αφαιρούμε από το μάτι σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Διατηρείται στο ψυγείο. 

Καλή επιτυχία! 



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.icookgreek. gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου