Υλικά:
1500γρ. περίπου αλεύρι ΓΟΧ
2 φλυτζάνια ζάχαρη
250 ml. γάλα
4 μεγάλα αυγά
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
80 ml. χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
4 κάψουλες βανιλλίνη
1½ κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 gr. βούτυρο
Για την επάλειψη 2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και χτυπάμε πολύ καλά να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη και ένα - ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα που έχουμε ζεστάνει ελαφρώς, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το λικέρ, το μπέικιν, την αμμωνία, το αλάτι και τις βανίλιες.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα αυγά και το βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά ώσπου να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Στη συνέχεια πλαθουμε κουλουράκια και τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί. Χτυπάμε τους 2 κρόκους και προσθέτουμε 1κ.σ. νερό, αλείφουμε τα κουλουράκια.
Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά. Έτοιμα!
Καλή επιτυχία!
Σημ : Η συνταγή είναι από το site: www.funkycook.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου