Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Cinnamon rolls



Υλικά:
Για τη ζύμη:
1 κούπα ζεστό γάλα
2 αυγά θερμοκρασία περιβάλλοντος
1/3 κούπας βούτηρο λιωμένο
4 1/2 κούπες αλεύρι για τσουρέκι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 πακέτο μαγιά ξερή
 για άλειμμα: βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:
1 κούπα μαύρη ζάχαρη
2 1/2 κουταλιές της σούπας κανέλλα
4 κουταλιές βούτηρο (θερμοκρασία δωματίου)

Για το frosting (γλάσο μόλις βγούν από το φούρνο):
100 γραμμ. τυρί κρέμα
4 κουταλιές βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι βανίλια υγρή ή σκόνη
1/8 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα, χωρίς να κάψει, και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε την μαγιά και χτυπάμε λίγο με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί.


Στη συνέχεια προσθέτουμε η ζάχαρη,  το βούτυρο,  το αλάτι, τα αυγά και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι. Τελειώνουμε το ανακάτεμα με το χέρι, χωρίς ωστόσο να κουράσουμε την ζύμη. 



Αλείφουμε ένα μεγάλο μπολ με βούτυρο, βάζουμε την ζύμη και την σκεπάζουμε τοποθετώντας την σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί. 


Όσο η ζύμη φουσκώνει, ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο την κανέλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. 


Αφού φουσκώσει η ζύμη,  ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, φύλλο πάχους περίπου μισό εκατοστό. Απλώνουμε πάνω την γέμιση και κόβουμε λωρίδες περίπου 4εκ. πάχος.


Έπειτα τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε ρόλο και το βάζουμε στο ταψί. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά περίπου. 


Όσο ψήνονται τα ρολά,  ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε αν μπολ την άχνη,  το τυρί κρέμα, το βούτυρο, την βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. 


Μόλις βγούν τα ρολά από τον φούρνο περιχύνουμε με το γλάσο. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.akispetretzikis.com 












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου