Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Λουκουμάδες γεμιστοί με κρέμα.


Υλικά:

1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1/4 φλιτζανιού χλιαρό νερό
4 - 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
100 γρ λιωμένο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα σκόνη
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
λίγο λάδι 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά,  1κ.γ. ζάχαρη, 2κ.σ. αλεύρι, νερό και ανακατεύουμε. Έπειτα αφήνουμε για 10 λεπτά, ώσπου να ενεργοποιηθεί η μαγιά.


Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα,  το γάλα,  το βούτυρο, και τα αυγά. 


Ανακατεύουμε το μείγμα με το αλεύρι και προσθέτουμε έπειτα το μείγμα με την μαγιά. Φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή που κολλάει λίγο στα χέρια. 


Λαδώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε την ζύμη σκεπασμένη για 2 ώρες για να φουσκώσει. 


Στη συνέχεια σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 1,5εκ. Κόβουμε κύκλους μεγάλους και πιο μικρούς εσωτερικά. 


Βάζουμε τους λουκουμάδες σε ταψί που έχουμε λαδώσει και τους σκεπάζουμε για μια ώρα για να φουσκώσουν.


Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 12 περίπου λεπτά. 


Αφού βγάλουμε απο τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε την κρέμα. Κόβουμε στην μέση και γεμίζουμε. Έτοιμα!

Καλή επιτυχία ! 



Σημ: ●Μπορούμε να μην κόψουμε τους μικρούς εσωτερικούς κύκλους και να έχουν οι             λουκουμάδες σφαιρικό σχήμα. 
         ●Εναλλακτικά μπούμε να βαλουμε για γέμιση μαρμελάδα ή κρέμα κακάο. 
         ●Η συνταγή είναι από το site: www.icookgreek.gr












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου