Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Μπισκότα με γεύση καφέ, γεμιστά με κρέμα.


Υλικά:

400γρ. αλεύρι 
40γρ. στιγμιαίο καφέ 
100γρ. άχνη ζάχαρη 
200γτ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
2 αυγά 
1 κ.γ. κοφτή μπέικιν 

Για την κρέμα:
100γρ. άχνη ζάχαρη 
80γρ. βούτυρο 
1κ.γ. κακάο 
1κ.σ. λικέρ καφέ 

Εκτέλεση: 

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για την ζύμη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 


Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα και έπειτα την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους περίπου 6 χιλιοστά. Κόβουμε με κουπατ και βάζουμε σε λαδόκολλα. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15 λεπτά. 


Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. 


Έπειτα αλείφουμε το ένα μπισκότο με ελάχιστη ποσότητα κρέμας,  και ενώνουμε με το δεύτερο.  Ετοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.icookgreek.com











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου