Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Τάρτα λεμόνι.


Υλικά:
Για την ζυμη- 1 δόση ζύμη για γλυκιά τάρτα 
Για την κρέμα - 2 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 κ.γλ. Κορν Φλάουρ
200 ml χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 3 ακέρωτα λεμόνια
220 γραμμ. ζάχαρη
125 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομματάκια
1 φακελάκι Garni + 200ml γάλα 

Εκτέλεση:

Αρχικά χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό, το βούτυρο και το κορν φλαουρ συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις αρχίσει να πήζει χαμηλωνουμε το μάτι στην πιο μικρή σκάλα και μετράμε ένα λεπτό. Έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά. Και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ενώ ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα. 


Στη συνέχεια αφού έχει κρυώσει η ζύμη για την τάρτα απλώνουμε πάνω την κρέμα. 


Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.  Έπειτα χτυπάμε την σαντιγί και διακοσμούμε.  Έτοιμη!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.argiro.gr









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου