Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Πάβλοβα


Υλικά:

Για τις μαρέγκες
160γρ. ασπράδια αυγών 
160γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 
160γρ. άχνη ζάχαρη 
1 πρέζα  αλάτι 
1 βανίλια 
1/2κ.γ. ξύδι

Για την κρέμα 
1 φάκελος Garni 
200ml γάλα 
300γρ. τυρί κρέμα 
1 βανίλια 
300γρ. άχνη ζάχαρη 
1κ.σ. λεμόνι 

Για την σάλτσα φράουλας 
300γρ. φράουλες 
50γρ ζάχαρη 
1κ.σ. κονιάκ 
1 βανίλια 

Εκτέλεση:

Στο μπολ του μίξερ,  βάζουμε τα ασπράδια,  τα οποία έχουμε προηγουμένως ζυγίσει. 


Χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέτουμε το αλάτι και βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Και προσθέτουμε το ξύδι και την βανίλια. 


Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά την άχνη που έχουμε προηγουμένως κοσκινίσει και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλά. 


Σε ένα ταψί με λαδόκολλα,  σχηματίζουμε δίσκους με την μαρέγκα. 


Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς, στον αέρα για 1,5 ώρα. Όταν είναι έτοιμες βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. 


Ετοιμάζουμε την κρέμα,  βάζοντας το περιεχόμενο από τον φάκελο Garni στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε 200ml γάλα που έχουμε προηγουμένως παγώσει καλά, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 περίπου λεπτά,  μέχρι να γίνει σαντιγί.  Έπειτα βάζουμε το τυρί κρέμα,  σταδιακά την άχνη,  την βανίλια και το λεμόνι. Χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να δέσουν τα υλικά. 


Για να φτιάξουμε την σάλτσα φράουλας,  καθαρίζουμε καλά τις φράουλες και τις κόβουμε σε 2 κομμάτια. Έπειτα τις βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με την ζάχαρη,  την βανίλια και το κονιάκ. 


Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά, μέχρι να γίνει σαν αραιή μαρμελάδα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. 


Στήνουμε το γλυκό,  τοποθετώντας έναν δίσκο μαρέγκας, από πάνω σαντιγί,  δεύτερος δίσκος μαρέγκας και πάλι σαντιγί. Τέλος περιχύνουμε με την σάλτσα φράουλας. Έτοιμη!


Καλή επιτυχία!



Σημ: ●Για την μαρέγκα πρέπει τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε, να είναι καθαρά και στεγνά. 
         ●Πρέπει να προσέξουμε,  όσα γραμμάρια είναι τα ασπράδια, τόσα να είναι η κρυσταλλική ζάχαρη και αντίστοιχα η άχνη 



















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου