Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Μαρμελάδα φράουλα



Υλικά:

1 κιλό φράουλες
500γρ. ζάχαρη
χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες.


Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη. 


Λιώνουμε τις φράουλες και κατά προτίμηση, αφήνουμε μικρά κομμάτια ή μεγαλύτερα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λεπτό πάτο με την φωτιά στο πιο δυνατό. 


Ανακατεύουμε τακτικά,  μέχρι να πήξει και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. 


Όσο η μαρμελάδα βράζει,  αποστειρώνουμε τα βάζα. Αρχικά τα πλένουμε πολύ καλά. Έπειτα τοποθετούμε σε ένα ταψί μια πετσέτα και πάνω τα βάζα με τα καπάκια. Βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 110 για 15 λεπτά. 


Αφού πήξει η μαρμελάδα, γεμίζουμε τα βάζα. Κλείνουμε σφιχτά το καπάκι και γυρίζουμε ανάποδα. 


Αφήνουμε να κρυώσει καλά και αποθηκεύουμε. Έτοιμη!



Καλή επιτυχία!



Σημ: ●Μπορούμε να φτιάξουμε μαρμελάδα με όση ποσότητα φράουλες έχουμε,  προσθέτοντας την μισή ποσότητα σε ζάχαρη και αναλογικά τον χυμό λεμονιού. 
         ●Αν ωστόσο οι φράουλες δεν είναι αρκετά γλυκές προσθέτουμε 100 με 150γρ. ζάχαρη παραπάνω. 















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου