Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Αφράτα κεφτεδάκια


Υλικά: 

800 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιο
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
2 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
1 ώριμη ντομάτα (σφιχτή), τριμμένη στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι
1 αυγό
1 κ.γλ. ρίγανη
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. 


Ζυμώνουμε καλά για αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. 


Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα περνάμε από το αλεύρι και έπειτα τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό. 


Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, έως ότου ψηθούν καλά και από τις 2 πλευρές. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.argiro.gr 







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου