Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Πρασοτυρόπιτα


Υλικά:

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
6 πράσα
500 γρ. φέτα σε τρίμματα
2 αυγά
πιπέρι
αλάτι
2 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό (γεμάτες)
½ φλ. ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε και κόβουμε τα πράσα,  κρατώντας μόνο το τρυφερό τους μέρος. 


Στη συνέχεια τα βάζουμε σε βραστό νερό για 5-6 λεπτά,  τα αποσύρουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν. Έπειτα ψιλοκόβουμε.


Βάζουμε σε ένα τηγάνι μισό φλυτζάνι λάδι και ρίχνουμε τα πράσα για 5 περίπου λεπτά. 


Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν,  και θρυμματίζουμε μέσα την φέτα, προσθέτουμε τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε ξανά. 


Ανοίγουμε ενα φύλλο και ραντίζουμε με λάδι. 


Διπλώνουμε το φύλλο στη μέση και βάζουμε γέμιση κατά μήκος του φύλλου,  χωρίς ωστόσο αυτή να φτάνει στις άκρες. 


Τυλίγουμε το φύλλο κατά μήκος και έπειτα κυκλικά. Τοποθετούμε σε ταψί διαμέτρου 40εκ., που έχουμε προηγουμένως λαδώσει καλά. Το ίδιο κάνουνε και με τα υπόλοιπα φύλλα δημιουργώντας διαδοχικά ένα σαλιγκάρι. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου μια ώρα. Έτοιμη!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.argiro.gr













0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου