Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Σπανακόπιτα


Υλικά: 

300γρ. αλεύρι 
1κ.γ. ξύδι 
1κ.γ. λάδι 
1/2 κ.γ. αλάτι
230γρ. περίπου χλιαρό νερό 
500γρ. σπανάκι 
1 κρεμμυδι
200γρ. φέτα 
σουσάμι 
1 αβγό 

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε καλά το σπανάκι,το αφήνουμε να στραγγίσει και το ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι,  ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε ώσπου μαραθεί και πιεί τα υγρά  του.  Στη συνέχεια βγαζουμε από την φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη, και ανακατεύουμε. 


Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,  το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση. 


Πλάθουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. 


Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο στρογγυλό. Βάζουμε το φύλλο στο ταψί σε λαδόκολλα. 


Στη συνέχεια απλώνουμε πάνω την γέμιση προσέχοντας να αφήνουμε περιμετρικά απόσταση 1 δάχτυλο περίπου από την άκρη του φύλλου. 


Στη συνέχεια βάζουμε λίγο νερό περιμετρικά ώστε να ενώσουμε τα φύλλα. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και πατάμε στην άκρη για να κλείσει. 


Έπειτα βάζουμε στο κέντρο ένα ποτήρι και κόβουμε ακτινωτά. 


Αφού κόψουμε στρίβουμε τα κομμάτια. Αλείφουμε με το αβγό που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει και πασπαλίζουμε με σουσάμι.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 50 λεπτά.  Έτοιμη!


Καλή επιτυχία!











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου