Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Μαργαρίτα


Υλικά:

400γρ. αλεύρι
310ml. νερό χλιαρό
8γρ. μαγιά ξηρή
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κοφτό, μαχλέπι κοπανισμένο 
σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά,  την ζάχαρη και 125ml. από το χλιαρό νερό.


Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 περίπου λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. 


Σε ένα γουδί σπάμε το μαχλέπι μαζί με το αλάτι.


Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι 2 φορές. Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το μαχλέπι και σιγά σιγά το νερό.



 Πλάθουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και αφήνουμε για 5 λεπτά σε ζεστό μέρος. 


Ζυγίζουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε σε 9 ίσα κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και πασπαλίζουμε με νερό και σουσάμι.


Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος.


Αφού φουσκώσουν βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 30 λεπτά. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.funkycook.gr







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου