Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Κέικ με βατόμουρα


Υλικά:

160γρ Βιτάμ
2/3 ποτήρι αλεύρι (120γρ)
2/3 ποτήρι σιμιγδάλι
2/3 ποτήρι αφυδατωμένη καρύδα
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη (100γρ)
1/2 ποτήρι ζάχαρη (125γρ)
5 αυγά
1/5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
300γρ βατόμουρα
100γρ σμέουρα

Προαιρετικά άχνη για πασπάλισμα. 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,  το μπέικιν,  το σιμιγδάλι και την καρύδα. 



Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Βάζουμε τα ασπράδια στον κάδο και προσθέτουμε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη βροχηδόν. Χτυπάμε μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. 



Στη συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη και προσθέτουμε έναν - έναν  τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν το μείγμα. Συνεχίζουμε βάζοντας το μείγμα με το αλεύρι και τέλος βάζουμε την μαρέγκα ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά. Βάζουμε σε βουτυρωμένη ανοιγόμενη φόρμα το κέικ. Από πάνω βάζουμε τα σμέουρα και τα βατόμουρα. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 περίπου λεπτά. Αφου βγάλουμε απο τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη. Έτοιμο!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site:  www.vitam.gr







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου