Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Μελιτζανόπιτα


Υλικά:

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
6 φλάσκες μελιτζάνες μετρίου μεγέθους
4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τραχανάς
400 γρ. φέτα
2 αυγά
αλάτι
λίγος μαϊντανός
πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε της μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε.


Έπειτα τις κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τις βάζουμε σε νερό. 


Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. 


Και τις ντομάτες. 



Βάζουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι για 5 λεπτά να πιεί τα υγρά του και στη συνέχεια προσθέτουμε το 1/3 από το λάδι και τσιγαρίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Στύβουμε τις μελιτζάνες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.  Σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε την γέμιση ώσπου να πιεί τα υγρά της.


Έπειτα αφαιρούμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει,  και την φέτα και ανακατεύουμε. 


Λαδώνουμε καλά ένα ταψί με διάμετρο περίπου 40εκ. και βάζουμε ακτινωτά 3 φύλλα, ενώ στο ενδιάμεσο ραντίζουμε με αρκετό λάδι. Από πάνω βάζουμε τσαλακωμένο το 4ο φύλλο και ραντίζουμε πάλι με λάδι. 


Γεμίζουμε το φύλλο με την γέμιση. 


Γυρίζουμε τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και ραντίζουμε με λάδι. 


Τελειώνοντας βάζουμε από πάνω αλλά 2 φύλλα τσαλακωμένα, με λάδι στο ενδιάμεσο, σπρώχνοντάς τις άκρες μέσα στο ταψί περιμετρικά. Λαδώνουμε, ραντίζουμε με νερό και χαράζουμε. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μια ώρα,  μέχρι να ροδίσει. Έτοιμη!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.argiro.gr 












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου