Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Κέικ καρότου


Υλικά:

3 αυγά
260 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
240 γρ. σπορέλαιο
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
260 γρ. καρότα χοντροτριμμένα
320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αβγά με την ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατεψει το μείγμα.



Προσθέτουμε την βανίλια και χαμηλωνουμε την ταχύτητα του μίξερ,  ρίχνοντας σιγά σιγά το σπορέλαιο ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,  το μπέικιν,  την σόδα και την κανέλα. 


Ενώ τρίβουμε και τα καρότα σε χοντρό τρίφτη. 


Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών,  τα στέρεα υλικά,  αλεύρι κλπ, και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. 


Ρίχνουμε και τα καρότα,  ανακατεύουμε με την σπάτουλα και βάζουμε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα περιπου 26εκ. με τρύπα στο κέντρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για περίπου 45 λεπτά.  Έτοιμο!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.akispetretzikis.com 











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου