Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Τάρτα σοκολάτα με φράουλες


Υλικά:
100 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο αγελάδας, κρύο κομμένο σε κυβάκια
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. κακάο

Για την ganache
400 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
150 γρ. φράουλα μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού φράουλα
φράουλες για διακόσμηση
750γρ ρύζι (για βαρίδια)

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικα για την ζύμη και ανακατεύουμε με το εξάρτημα Κ.


Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 


Έπειτα τυλίγουμε την ζύμη σε μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 


Στη συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 4χιλ. Ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόκολλα. 


Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη, κόβοντας όση προεξέχει. Στην συνέχεια τρυπάμε καλά  όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τοποθετούμε πάνω μια μεμβράνη με το ρύζι. 


Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 και στη συνέχεια αφαιρούμε το ρύζι. 


Ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 20 λεπτά. Και αφού την βγάλουμε αφήνουμε να κρυώσει καλά. 


Αφού κρυώσει αλείφουμε πάνω την μαρμελάδα. 


Ετοιμάζουμε την ganache ψιλοκόβοντας την κουβερτούρα. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και πριν πάρει βράση,  κατεβάζουμε από την φωτιά και περιχύνουμε την σοκολάτα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. 


Αφού είναι κρύα και η τάρτα και η ganache γεμίζουμε την τάρτα με σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. 


Αφού πάγωσει,  διακοσμούμε με φράουλες. Έτοιμη!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.steliosparliaros.gr 













0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου