Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Σταφιδόψωμα


Υλικά:

1000 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 γρ.μαγια ξερή
1 κ.γ.κανέλα σκόνη
70 γρ.ζάχαρη
200 γρ.σταφίδες μαύρες
100 ml χυμό πορτοκαλιού
500 ml χλιαρό νερό
1αυγό

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,  την μαγιά,  την ζάχαρη και την κανέλα. 



Κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τον χυμό και το μισό νερό. 



Ανακατεύουμε και προσθέτουμε όσο από το υπόλοιπο νερό χρειάζεται. Προσθέτουμε  και τις σταφίδες και πλαθουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. 



Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε προηγουμένως λαδώσει και την σκεπάζουμε για μια ώρα,  για να φουσκώσει. 

Αφού φουσκώσει η ζύμη τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και πλαθουμε τα σταφιδόψωμα. Τα βάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζουμε για 1 ωρα, να φουσκώσουν. 


Έπειτα αλείφουμε με το αβγό που έχουμε χτυπήσει,  και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 45 περίπου λεπτά. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.alevri.com




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου